Schoolsoft

Bild på inloggning till Schoolsoft

Information och kommunikation kring ditt barn

Schoolsoft är en information- och kommunikationskanal mellan skola/fritidshem och förälder/elev. I Schoolsoft hittar du viktig information från lärare och fritidspedagoger. Det kan t.ex. vara de läxor och uppgifter som ditt barn förväntas göra eller aktiviteter som planeras på fritidshemmet eller skolan. Man kan se informationen både på dator, läsplatta och smartphone.

Inloggning

För att komma in i Schoolsoft använder du länken ”Inloggningssida för Schoolsoft” som du hittar under Relaterad information här på sidan. Som vårdnadshavare kan du enkelt och säkert logga in med hjälp av BankID. Har du inte möjlighet till detta behöver du ett användarnamn och lösenord. Inloggningsuppgifterna får du som vårdnadshavare när ditt barn börjar skolan. Du ska där själv lägga in aktuella kontaktuppgifter, till exempel e-postadress och mobilnummer. Det är viktigt att kontaktuppgifterna är aktuella så att skolan kan nå dig vid behov. De äldre eleverna får egna användarnamn och lösenord.

Frånvarorapportering

När ditt barn är sjukt kan sjukanmälan göras i Schoolsoft. Du ansöker om övrig ledighet hos rektor. Blankett för ansökan om ledighet finner du under Relaterad information här på sidan. Blanketten lämnas till mentor/klassföreståndare.

Om du har förlorat ditt lösenord

Du kan beställa ett nytt lösenord via inloggningssidan (om du har registrerat din e-postadress i Schoolsoft). I annat fall måste du vända dig till skolans administratör, som hjälper dig med detta.

Information

I Schoolsoft har du som förälder/vårdnadshavare och elev tillgång till bland annat lektionsplaneringar, närvarorapporter, omdömen, SIUP, betyg, nyheter och information.

Under Relaterad information och rubriken Länkar här på sidan kan du se en instruktionsfilm om Schoolsoft. Då skolorna arbetar olika med Schoolsoft är det inte säkert att alla funktioner används på ditt barns skola.

Sidan senast uppdaterad: