Krabbängsgården

Krabbängsgården är ett särskilt boende i Moholm.

Krabbängsgårdens äldreboende

Krabbängsgården ligger naturskönt i Moholm. Här finns två avdelningar för särskilt boende, Viken och Ymsen. Det finns även kontor för hemvårdsgrupperna som arbetar mot Moholm och samlingssal.

Krabbängsgården ingår i Riksbyggens kooperativa hyresgästförening Töreboda Äldrebostäder (KHF Töreboda Äldrebostäder). Föreningen anlitar Riksbyggen för fastighetsförvaltning medan det är Töreboda kommun som står för vård- och stödinsatser. När du skriver på ditt hyreskontrakt för din lägenhet blir du även medlem i föreningen, medlemsavgiften är en engångskostnad om 100kr som debiteras på din första hyresfaktura. Avgiften återbetalas om du flyttar ifrån boendet.

All mat lagas i Krabbängsgårdens tillagningskök och leveras ut till avdelningarna. Inne på avdelningarna så gör vi sallad till maten och bakar. Alla måltider serveras i enhetens gemensamma kök, om du inte själv önskar att äta i din egen lägenhet. Förutom frukost, lunch och middag så serveras kaffe vid flera tillfällen samt ett enklare nattmål om behov eller önskemål om detta finns.

Ungefärliga klockslag för måltider

  • Frukost 09.00.
  • Lunch 13.00 på vardagar och 12.00 på helger.
  • Eftermiddagskaffe 14.30.
  • Middag 17.00 på vardagar och 16.30 på helger.
  • Kvällsfika 19.00.

När du flyttar in på särskilt boende så tilldelas du en tillfällig kontaktpersonal. Kontaktpersonalens uppgift är att tillsammans med dig se till att du får ett individuellt bemötande och en individuell vård och omsorg baserad på dina behov och önskemål och som bejakar dina levnadsvanor och intressen. När du har bott en tid på avdelningen så träffas du, din kontaktpersonal och eventuellt övriga från teamet för ett välkomstsamtal. Syftet med samtalet är att utifrån dig och din situation ta fram en genomförandeplan kring din vistelse på avdelningen.

I genomförandeplanen antecknas vad som är viktigt för dig och hur du vill att personalen ska arbeta för att stötta dig i att få en så välfungerande vardag som möjligt. Utgångspunkten är alltid värdigt liv och välbefinnande. Du kommer också få möjlighet att byta kontaktpersonal, om det är så att det är någon annan i personalen som du har etablerat en bra kontakt med.

Genomförandeplanen kommer vi följa upp minst två gånger per år för att säkerställa att det vi kommit fram till efterföljs och även för att kunna justera och uppdatera efter eventuella förändrade önskemål och behov.

Varje lägenhet består av ett rum med en liten köksdel. Köksdelen är utrustad med bänk, diskho, kylskåp och uttag för egen kaffebryggare eller mikrovågsugn. Rummet är möblerat med en höj- och sänkbar säng med täcke och kudde. I övrigt möblerar du efter eget önskemål med dina egna möbler. Det finns ett rymligt handikappanpassat badrum med tvättställ, toalett och dusch.

Varje lägenhet är utrustad med ett trygghetslarm. Det använder du för att larma efter personal om du behöver hjälp.

Det anordnas gemensamma aktiviteter regelbundet på alla enheter. Utbudet varierar efter dina och övriga boendes önskemål. Det genomförs även dagliga individuella aktiviteter och social samvaro beroende på vad som passar och vad dina enskilda behov och önskemål är.

För dig som vill så arrangeras det även aktiviteter centralt i till exempel samlingssalen.

Vi rekommenderar att du håller en mindre summa pengar i kontanter tillgänglig, cirka 1 000 kronor. Antingen kan din kontaktpersonal förvara pengarna åt dig på enhetens kassaskåp eller så kan du förvara de inlåsta i din lägenhet. Din kontaktpersonal hjälper dig att bokföra och hantera pengarna.

Publicerad: 08 december 2023 Uppdaterad: 13 maj 2024

Besöksadress

Krabbängsgården
Mariestadsvägen 14
549 41 Moholm

Kontakt biståndshandläggare

Telefontider måndag–fredag 08.00–09.00Moholm0506-181 53

Kontakt

KrabbängsgårdenViken0506-180 66
EnhetschefSärskilt boende Linden och KrabbängsgårdenStefan Elofsson0506-182 20stefan.elofsson@toreboda.se
AvgiftshandläggareJenny Augustsson0506-181 58jenny.augustsson@toreboda.se