Turism

Töreboda är vackert beläget vid Göta kanal - mellan Vänern och Vättern. I Töreboda korsar Västra Stambanan Göta kanal. Det är enkelt att börja sin resa till Töreboda med tåg. På plats väntar vackra naturupplevelser både på land och vatten.

Göta kanal

Göta kanal är en väsentlig del av miljön i Töreboda kommun. Det finns gott om slussar där du kan stanna till och ta del av det härliga kanallivet. Under sommaren är det liv och rörelse i gästhamnarna längs Göta kanal. Det bjuds på underhållning och det finns många trevliga caféer och matställen. Tusentals fritidsbåtar och en mängd passagerarbåtar trafikerar årligen Göta kanal. I Töreboda finns Färjan Lina, Sveriges minsta reguljära färja som förbinder västra och östra delen av samhället.

Turistinformation

I Töreboda finns en sommaröppen Turistbyrå i gästhamnen i samma lokaler som Visthuset. Under övriga året finns information att tillgå i Kommunhuset och på Töreboda Bibliotek. Mer information om aktiviteter, sevärdheter, matställen, boende och evenemang i Töreboda hittar du på våra webbsidor för turism.

Sommaröppen turistbyrå

Turistbyrån är sommaröppen från maj till och med augusti. Håller öppet helger i maj. Öppet alla dagar från juni till mitten av augusti. Välkommen in till oss för tips och information. Midsommarafton och midsommardagen stängt.

Året runt

Under hela året finns information i Töreboda kommunhus och på Töreboda Bibliotek. Här finns broschyrer och kartor för vårt område. Välkommen! Vår E-post besvaras året runt.

InfoPoints

Vi har ett flertal InfoPoints i Töreboda kommun. På en InfoPoint finns broschyrer och information, personalen hjälper till med information.

Törebodafestivalen

Törebodafestivalen ägde rum 7-8-9 juli 2022 för åttonde och sista gången. En familjefestival med artister för alla åldrar. Se bilder tagna under festivalen på Törebodafestivalens webbplats.

Film om Töreboda

Töreboda ligger vackert vid Göta kanal. Vi hoppas att filmen bidrar med inspiration! Filmen har engelsk text.

Publicerad: 05 januari 2024 Uppdaterad: 21 maj 2024

Besöksadress

Töreboda kommunhus
Drottninggatan 4
545 30 Töreboda

InfoPoint

I Töreboda kommunhus finns en InfoPoint.

Kontakt

Töreboda besöksservice0506-189 15turistbyra@toreboda.se

Relaterad information