Fakta om näringslivet

Töreboda kommun ser näringslivet som en viktig framgångsfaktor då företagen skapar jobb, ger service och bidrar till att göra kommunen attraktiv. Töreboda kommun placerade sig på plats 36 av Sveriges alla kommuner i Svenskt näringslivs senaste ranking om lokalt företagsklimat.

Töreboda är en del av Skaraborg som är Sveriges fjärde största arbetsmarknadsregion. Idag är vi 270 000 invånare och ska växa till 300 000 under de närmaste åren. De bra kommunikationer som finns med buss och tåg till Töreboda, gör det lätt att arbeta och bo i Töreboda. Med tåget från Töreboda tar du dig till Skövde på 17 minuter och sedan är det endast en kort promenad till Högskolan Skövde. Och från Töreboda är det endast 12 minuter till AB Volvos battericellfabrik.
Töreboda är starka och ledande inom tillverkningsindustrin med stabila bolag som Daloc-koncernen, Moelven Töreboda, Källbergs industri med flera. Töreboda kommun tillsammans med de lokala företagen arbetar med att stärka den speciella Törebodaanda som finns och lyfter Törebodas unika möjligheter.
Göta kanal ger oss ett naturligt tillflöde av turister och andra besökare vilket skapar goda expansionsförutsättningar inom besöksnäringen, Göta kanal är en viktig del för både invånare och näringslivet.

För investeringar i Töreboda kommun kan ett statligt investeringsstöd ges från Tillväxtverket.

Snabbfakta om Töreboda kommuns näringsliv

  • Töreboda kommun har ungefär 9150 invånare.
  • I Töreboda finns det idag 1000 aktiva företag.
  • Antalet nyregistrerade företag har de senaste åren ett snitt på 52 företag per år.

Töreboda kommun erbjuder ett rikt föreningsliv samt bra fritidsaktiviteter, vi satsar på bra boende för barnfamiljer och bygger ny förskola.

Publicerad: 05 januari 2024 Uppdaterad: 21 maj 2024

Kontakt

NäringslivsstrategJohan Storm0506-182 77johan.storm@toreboda.se