Lärplattform Schoolsoft

Schoolsoft är Töreboda kommuns digitala lärplattform för kommunikation mellan skolan, elever och vårdnadshavare.

Information och kommunikation kring ditt barn

I Schoolsoft hittar du viktig information från skolans personal. Det kan till exempel vara de aktiviteter som planeras på fritidshemmet och skolan eller de läxor och uppgifter som ditt barn förväntas göra. Du kan se informationen både på dator, läsplatta och smartphone.

Logga in via webbplats eller app

För att komma in i Schoolsoft använder du länken ”Inloggningssida, Schoolsoft webbplats” eller laddar ner appen för vårdnadshavare. Från och med april 2024 är det en ny app för vårdnadshavare, den nya appen har en grön app-ikon. Den tidigare appen fungerar inte så du behöver installera den nya för att kunna logga in på Schoolsoft. Som vårdnadshavare kan du enkelt och säkert logga in med hjälp av bank-ID. Har du inte möjlighet till det behöver du ett användarnamn och lösenord. Ta kontakt med skolans administratörer för att få användarnamn och lösenord.

Du ska själv lägga in aktuella kontaktuppgifter, till exempel e-postadress och mobilnummer. Det är viktigt att kontaktuppgifterna är aktuella så att skolan och fritidshemmet kan nå dig vid behov.

De äldre eleverna får egna användarnamn och lösenord från skolan för att kunna logga in via webbplatsen eller i appen för elever.

Frånvarorapportering

När ditt barn är sjukt kan sjukanmälan göras i Schoolsoft. Du som vårdnadshavare kan nu även ansöka om övrig ledighet direkt i Schoolsoft för elever i grundskolan, från förskoleklass upp till och med årskurs nio.

Om du har förlorat ditt lösenord

Du kan beställa ett nytt lösenord via inloggningssidan (om du har registrerat din e-postadress i Schoolsoft). I annat fall måste du vända dig till skolans administratör, som hjälper dig med detta.

Information

I Schoolsoft har du som förälder/vårdnadshavare och elev tillgång till bland annat lektionsplaneringar, närvarorapporter, omdömen, IUP, betyg, nyheter och information.

Under Relaterad information här på sidan hittar du en länk till filmer på Youtube om Schoolsoft för dig som vårdnadshavare, där finns filmer som visar funktioner i både appen och i webbläsare. Då skolorna arbetar olika med Schoolsoft är det inte säkert att alla funktioner används på ditt barns skola.

Publicerad: 08 december 2023 Uppdaterad: 15 maj 2024

Kontakt

Skoladministrationskoladmin@toreboda.se

Relaterad information