Gymnasieskola

När du har avslutat grundskolan kan du välja att fortsätta studera i gymnasieskolan.

Söka gymnasieprogram

Inför gymnasievalet i årskurs 9 får du hjälp av din studie- och yrkesvägledare på Töreboda Centralskola. När du ska söka gymnasieutbildning efter genomfört introduktionsprogram får du hjälp av Kanalskolans studie- och yrkesvägledare. Alla elever har rätt att söka vilket gymnasieprogram som helst i Sverige. Det är dock skillnad mellan rätten att bli antagen i första och i andra hand.

Information om antagningsregler och hur du söker till gymnasiet finns på Utbildning Skaraborgs webbplats. Det är också via Utbildning Skaraborgs webbplats du gör din ansökan.

Ungdomar som blivit antagna till en gymnasieutbildning i annan kommun kan söka inackorderingstillägg och ersättning för anslutningsresa. Kontakta skoladministratör Kanalskolan för mer information.

Gymnasieskolor i Töreboda kommun

Kanalskolan är Töreboda kommuns egen gymnasieskola. Det program som erbjuds är introduktionsprogrammet med inriktningarna språkintroduktion och individuellt alternativ.

I kommunen finns också Sötåsens Naturbruksskola vars huvudman är Västra Götalandsregionen. Sötåsen erbjuder naturbruksprogrammet med inriktningarna djur, trädgård och lantbruk även i anpassad gymnasieskola.

Publicerad: 08 december 2023 Uppdaterad: 15 maj 2024

Besöksadress

Kanalskolan gymnasium
Börstorpsgatan 2
545 21 Töreboda

Postadress

Box 83
545 22 Töreboda

Kontakt

Rektor Kanalskolan och Vuxenutbildningen TörebodaFredrik Lindström0506-180 97fredrik.lindstrom@toreboda.se
Skoladministratör Kanalskolan och Vuxenutbildningen TörebodaSusann Larsson0506-180 91susann.larsson@toreboda.se
Studie- och yrkesvägledare Kanalskolan gymnasiumLivia Dagobert0506-180 87livia.dagobert@toreboda.se

Relaterad information