Med ett lånekort kan du låna hem böcker, filmer, ljudböcker och mycket annat.

Bibliotekets lånekort

Bibliotekets lånekortet är gratis och gäller på alla biblioteken i Bibliotek Mellansjö. Du kan låna på ett bibliotek och lämna tillbaka på ett annat.

För att få tillgång till alla våra tjänster behöver du besöker något av biblioteken i Töreboda, Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro eller Tidaholm för att hämta ut ett lånekort. Ta med legitimation. Vårdnadshavare legitimerar för barn under 15 år.

Med ett lånekort kan du logga in på alla våra e-tjänster, exemplevis bibliotekskatalogen eller på filmtjänsten Cineasterna.

Mina lån

Med ett lånekort kan du logga in på bibliotekskatalogen för att se dina lån, låna om, resevera och ge inköpsförslag. Du får också tillgång till våra andra digitala tjänster, exempelvis e-boksappen Libby.

PIN-kod

Du behöver välja en PIN-kod till ditt lånekort för att se vad du har lånat, reservera utlånade medier, låna om och se om du har någon skuld. Du måste själv komma till biblioteket för att få din PIN-kod.

Reservationsmeddelanden och förvarningar

Du kan få meddelande från biblioteket via e-post eller SMS. Uppge din e-postadress och/eller ditt mobilnummer så får du snabbt besked om reserverade böcker som kommit in eller om ett lån ska lämnas åter. Du kan naturligtvis också få reservationsmeddelande med vanlig post.

Publicerad: 08 december 2023 Uppdaterad: 16 maj 2024

Besöksadress

Töreboda kommunbibliotek
Kungsgatan 24
545 30 Töreboda

Kontakt

Töreboda kommunbibliotek0506-182 64biblioteket@toreboda.se