I Töreboda kommun finns motionsspår och leder i fina skogsmiljöer på flera ställen. Det finns olika sträckor att välja mellan. Njut av fina skogspromenader, löpning och längdskidåkning vintertid.

Moskogen

Strax utanför Töreboda ligger Moskogen med Mostugan som orienteringsklubben Skogsstjärnan sköter. Här finns elljusspår och motionsspår i fin skogsmiljö. Markerade sträckor på 10, 5, 2,5 kilometer och elljusspår 2 kilometer samt bastu och servering. Vintertid finns skidspår när det är tillräckligt med snö. Här finns en pulkabacke för vinteraktiviteter.

Slätte

I Slätte finns motionsspår i fin skogsmiljö vid Tjärbrukssjön, 5,7 kilometer och elljusspår 2,5 kilometer. Vintertid finns skidspår när det är tillräckligt med snö.

Moholm

Elljusspår på 1,3 kilometer finns i Moholm vid Lusastugan. Parkering vid Tingsbergsvägen.

Hälsans stig i Töreboda

Hälsans stig i Töreboda är 4,5 kilometer lång och går till stor del utmed Göta kanal och via Töreboda centrum. Göta kanal är en viktig del av Töreboda kommun, kanalen invigdes år 1822 i Hajstorp.

Älgaråsleden

I Töreboda kommun hittar du Älgaråsleden som sträcker sig mellan Åsebol och Undenäs via bland annat Hovet, Edsån och Sätra. När du går längs leden stöter du på både ny och gammal skog på små smala stigar till större vägar. Du passerar åar och sjöar. Det finns flera fina rastplatser och vindskydd.

Publicerad: 05 januari 2024 Uppdaterad: 09 april 2024

Kontakt

Relaterad information