Nya digitala medborgartjänster

En äldre man och kvinna sitter och tittar på en datorskärm.

Nu lanseras nya digitala medborgartjänster inom stöd och omsorg i Töreboda kommun. E-tjänster som ger utökad möjlighet för dig som invånare eller närstående att ansöka, följa dina ärenden samt kommunicera när helst det passar dig under veckans alla dagar och tider.

Du som invånare i Töreboda kommun har självklar rätt att få hjälp och stöd i vardagen, om och när du behöver. I medborgartjänst Vård och omsorg kan du eller din närstående logga in säkert med mobilt BankID genom att använda dator, mobiltelefon eller surfplatta.


Det går i nuläget att ansöka om serviceinsatser som till exempel städ, inköp av dagligvaror eller måltid i restaurang/hämta matportioner från Björkängens eller Krabbängsgårdens restaurang. Ansökan om trygghetslarm eller trygghetskamera går också att göra via denna e-tjänst. Töreboda kommun kommer att utöka antalet e-tjänster under början av 2024, exempelvis för Individ och familjeomsorgen.
I medborgartjänsten går det att följa sitt ärende, läsa beslutsmeddelande, hantera intyg och blanketter. Finns det en genomförandeplan kan man ta del av den samt se sina bokade besök om man har hemtjänst. Kostnaden är samma som tidigare ingen förändring utan en avgift per månad enligt en fastställd taxa som är inkomstbeprövad.


Tidigare har ansökningar gjorts via telefonsamtal med biståndshandläggare och nu ökas tillgängligheten genom att kunna ansöka digitalt. Den digitala ansökan är inte det enda sättet utan det går även att ansöka som tidigare via telefonsamtal.
Behöver du hjälp av närstående, ta kontakt med biståndshandläggare som hjälper till med inlogg till medborgartjänsten.

Biståndshandläggare - Töreboda kommun (toreboda.se) Länk till annan webbplats.

Medborgartjänst - Vård och Omsorg - Töreboda kommun (toreboda.se) Länk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: