Trygghetslägenhet

I Töreboda finns det ett flertal trygghetslägenheter som förmedlas via Töreboda kommun. Lägenheterna hyrs ut som hyresrätter eller kooperativa hyresrätter.

Lägenheterna är helt eller delvis tillgänglighetsanpassade och det enda kravet för att ställa sig i kö är att du eller en i hushållet fyllt 65 år.

Till fler av lägenheterna finns en mötesplats i fastigheten eller i nära anslutning. Mötesplatsen som även kallas träffpunkter är till för spontana möten och sammankomster men kommunens dagverksamhet anordnar även planerade aktiviteter tillsammans med hyresgästerna.

En trygghetslägenhet innebär inga skillnader gentemot en vanlig hyreslägenhet utan det är din lägenhet som du hyr på samma villkor. Det är utformningen och till viss del läget som gör att det kallas trygghetslägenhet samt att det finns en lägsta ålder och mötesplats i anslutning.

Om du vill ställa dig i kö till en trygghetslägenhet skickar du in en intresseanmälan via vår E-tjänst. För att göra det behöver du en e-legitimation (Bank-ID). Har du inte en e-legitimation kan du kontakta lägenhetsförmedlare Jenny Augustsson.

Kontakt

Jenny Augustsson
Avgiftshandläggare
Telefon: 0506-181 58
E-post: Jenny Augustsson

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Självserviceportal - länkar till våra e-tjänster och blanketter
Trygghetslägenheter, ställ dig i kö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: