Töreboda Turism

Sommarbild som visar tre kvinnor som cyklar utmed kanalen och en passagerarbåt i kanalen.

Töreboda är vackert beläget vid Göta kanal -  mellan Vänern och Vättern.

I Töreboda korsar Västra Stambanan Göta kanal. Tågen mellan Stockholm och Göteborg susar fram medan en segelbåt i sakta mak glider fram på kanalen - slående kontraster.

Göta kanal är en väsentlig del av miljön i Töreboda kommun. Det finns gott om slussar där du kan stanna till och ta del av det härliga kanallivet. Under sommaren är det liv och rörelse i gästhamnarna längs Göta kanal. Det bjuds på underhållning och det finns många trevliga caféer och matställen. Tusentals fritidsbåtar och en mängd passagerarbåtar trafikerar årligen Göta kanal.

I Göta kanal, vid järnvägsstationen i Töreboda, finns Sveriges minsta reguljära färja, Lina som förbinder västra och östra delen av samhället.

Törebodafestivalen

Törebodafestivalen ägde rum 7-8-9 juli 2022 för åttonde och sista gången. En familjefestival med artister för alla åldrar. Se bilder tagna under festivalen på Törebodafestivalens hemsida.
Törebodafestivalen, torebodafestivalen.se Länk till annan webbplats.

Turistinformation

I Töreboda finns en sommaröppen Turistbyrå i gästhamnen i samma lokaler som Visthuset. Under övriga året finns information att tillgå i Kommunhuset och på Töreboda Bibliotek. Mer information om aktiviteter, sevärdheter, matställen, boende och evenemang i Töreboda hittar du på våra webbsidor för turism.
Webbsidor för besökare och turist Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Film om Töreboda

Töreboda ligger vackert vid Göta kanal. Vi hoppas att filmen bidrar med inspiration! Filmen finns med svensk text eller engelsk text.
Se film Töreboda vid Göta kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se film Töreboda by Gota Canal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.