Föreningsstipendium 2021 

Man i svart t-shirt står mot en vit bakgrund och håller en blomsterbukett i handen

Töreboda kommuns föreningsstipendium 2021 tilldelas Tomas Andersson Hajstorp SK. 

Stipendiet delas ut årligen i samband med kommunens nationaldagsfirande och tilldelas den förening eller person som framgångsrikt medverkat till att inom sitt område ge kommunens invånare möjlighet till en värdefull fritid. Med anledning av den pågående coronapandemin delades 2021 års stipendium ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 31 maj.

Juryns motivering

Töreboda kommuns föreningsstipendium år 2021 tilldelas Tomas Andersson Hajstorp SK. Tomas är en stor del av Hajstorp SK och bidrar till föreningens överlevnad och återväxt genom ett stort ideellt engagemang. HSK består av cirka 50-70 barn som spelar bandy i olika ungdomslag. Föreningen har ett fruktbart samarbete med Otterbäckens bandy. Tomas lägger mycket tid på att få barn och ungdomar att hitta till bandysporten. Han är ordförande i föreningen, engagerar sig i ungdomslagen, är aktiv spelare och tränare och utvecklar ständigt föreningen.

Tomas har även engagerat sig som ungdomsledare för lag i Töreboda IK inte bara som fotbollstränare utan också med att bygga goda relationer till ungdomar och att vara en vuxen som finns till hands.

Tomas Andersson är en sann eldsjäl med ett stort engagemang och han är därmed en värdig mottagare av årets föreningsstipendium.

Sidan senast uppdaterad: