Töreboda kommun Till startsidan Töreboda kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

E-böcker

Bild på en man i en hängmatta som läser bok på en läsplatta.

Hur lånar jag?

Du måste ha ett lånekort på något av biblioteken i Hjo, Gullspång, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm eller Töreboda kommun (Bibliotek Mellansjö). Du måste ha ett läsprogram för att läsa e-böcker. Programmen är gratis och laddas enkelt ner via e-boksidan. Det kostar ingenting att låna. Du får låna två e-böcker per vecka. Lånetiden är fyra veckor. Det går inte att kopiera eller skriva ut e-böcker.

E-bokutlåningen ökar = maxgräns två lån per vecka

E-bokutlåningen ökar kraftigt, vilket är glädjande. På grund av av bibliotekens begränsade budget måste vi sätta ett tak på hur många böcker som får lånas av en enskild låntagare per vecka och på den totala utlåningen per kvartal.

E-böcker

En e-bok är en bok i elektroniskt format. Du laddar ner e-boken från Internet och läser den på din PC/Mac, handdator, läsplatta eller i Biblio-appen. E-boksamlingen består av skönlitteratur och facklitteratur för både vuxna och barn. Det finns många romaner av populära och efterfrågade författare, fackböcker från Studentlitteratur, med mera.

E-ljudböcker

Biblioteket har två olika format av ljudböcker: streamade ljudböcker med enbart ljud och e-ljudböcker med både ljud och text. Båda ljudboksformaten är onlinetjänster vilket innebär att du använder tjänsterna medan du är uppkopplad mot Internet. Ljudfilerna laddas inte ned till din dator. Klicka på e-boklänken för att se vilka böcker som finns.
Du kan även ladda ner appen Biblio och lyssna via den, där kan du ladda ner dina ljudböcker så du slipper vara uppkopplad mot internet under tiden som du lyssnar.

Bibliotekets e-böcker

Vid frågor ring ert respektive bibliotek.

Sidan senast uppdaterad: 2020-01-20

Relaterad information

Kontakt

Telefon: 0506-182 64
E-post: Töreboda bibliotek

Besöksadress

Töreboda kommunbibliotek
Kungsgatan 24
545 30 Töreboda

Postadress

Töreboda kommunbibliotek
Box 83
545 22 Töreboda

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar

E-böcker och e-ljudböckerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fria e-böcker

Litteraturbankenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Projekt Runeberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Project Gutenberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster