I Töreboda kommun finns ett tvärsektoriellt sammansatt folkhälsoråd. Folkhälsorådet består av åtta förtroendevalda från kommunen, två förtroendevalda från hälso- och sjukvårdsnämnden samt sex tjänstemän inklusive folkhälsoplaneraren.
Folkhälsorådets roll är att följa och analysera hälsoutvecklingen, lämna förslag till mål och inriktning för folkhälsoarbetet, prioritera samt initiera hälsofrämjande och sjukdoms/skadeförebyggande insatser, ansvara för budget, verksamhetsplan och verksamhetsberättelse samt följa upp och utvärdera vidtagna insatser.
Rådet är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för pensionärsorganisationerna och kommunens styrelser och nämnder.
Rådet är ett remissorgan till kommunstyrelsen och har ingen egen beslutanderätt.
Kommunala Pensionärsrådet är organisatoriskt knutet till kommunstyrelsen och dialogen med kommunstyrelsen sker via vård- och omsorgsutskottet.
Syftet är att:
Rådet är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för handikapporganisationerna och kommunens styrelser och nämnder.
Rådet är ett remissorgan till kommunstyrelsen och har ingen egen beslutanderätt.
Kommunala Tillgänglighetsrådet är organisatoriskt knutet till kommunstyrelsen och dialogen med kommunstyrelsen sker via vård- och omsorgsutskottet.
Syftet är att:
Som en del i folkhälsoarbetet har Törebodas kommun tillsammans med Mariestad och Gullspångs kommuner ett gemensamt brottsförebyggande- och trafiksäkerhetsråd. Rådets politikergrupp består av två representanter från respektive folkhälsoråd i Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner samt tre representanter från kommunernas gemensamma tekniska nämnd. Syftet med brottsförebyggande- och trafiksäkerhetsrådet är att ta initiativ till brottsföre-byggande åtgärder som ökar säkerheten och tryggheten för invånarna.