Krisberedskapsveckan 26 september – 2 oktober

En plastlåda fylld med saker som är bra att ha hemma vid kris.

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Nu under vecka 39 pågår den årliga nationella Krisberedskapsveckan som samordnas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). I Töreboda kommun uppmärksammas veckan genom besök från Civilförsvarsförbundet och en ökad kommunikation kring hur kommunen arbetar med kris- och säkerhetsfrågor.

Krisberedskapsveckan är en årlig landsomfattande informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Årets tema är mat. Säkerhetssamordningen koordinerar arbetet kring krisberedskapsveckan. Planen är att genomföra evenemang i Gullspång, Hova och Töreboda tillsammans med Jonas Ek, instruktör från Civilförsvarsförbundet, och lokala livsmedelshandlare.

Hemberedskap visas upp på torgen

I samarbete med kommunens säkerhetssamordnare kommer Jonas Ek, instruktör från Civilförsvarsförbundet, finnas på plats på torgen i Hova, Gullspång och Töreboda. Jonas kommer då att visa upp och tipsa om vad som är bra att ha hemma som beredskap, till exempel olika typer av livsmedel.

• Gullspångs torg, tisdag 27 september klockan 10:00 till 12:00
  • Töreboda torg, torsdag 29 september klockan 10:00 till 12:00
  • Hova torg, fredag 30 september klockan 10:00 till 12:00

Länkar med mer information om hur du förbereder dig inför en eventuell kris.

Broschyr Om krisen eller kriget kommer (msb.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förbered dig för kris (msb.se) Länk till annan webbplats.

Checklista för mat vid kris eller krig (msb.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Checklista för din hemberedskap - för utskrift (msb.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Checklista för din hemberedskap - för mobil (msb.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.