För förskola, skola, vuxenutbildning samt fritidshem

Med anledning av coronaviruset gäller följande för förskola, skola, vuxenutbildning och fritidshem i Töreboda kommun.

Förskola och fritidshem tar emot alla barn som har schema och som är symtomfria. Vårdnadshavarna uppmanas att hålla avstånd till personal, andra vårdnadshavare samt andras barn vid hämtning och lämning. Grundskolan är i gång på samma sätt som under vårterminen med särskild observans på ansvarsfullt avstånd och att inte komma till skolan med symtom. Vuxenutbildning bedrivs återigen på plats men de studerande är fördelade på mindre grupper.

Stanna hemma minst två dygn när du blivit frisk

Folkhälsomyndigheten betonar betydelsen av att vi alla fortsätter att ta ansvar för att inte smittspridningen ska öka på nytt. Stanna hemma med ditt barn om det känner sig sjukt, eller är på väg att bli sjukt, med symtom som snuva, ont i halsen, hosta eller feber. Detta gäller även vid lindriga symtom. Vänta minst två dygn efter att barnet är symtomfritt innan det går tillbaka till förskola eller skola. Detsamma gäller givetvis för elever i de olika skolformerna samt för alla vuxna.

Enligt smittskyddslagen ska var och en genom ”uppmärksamhet och rimliga försiktighetsåtgärder” medverka till att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar.

15-timmarsplacering i förskola

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendation om att man ska hålla sig hemma om man känner sig sjuk, ökar behoven av vikarier i våra verksamheter. En önskan är, i de fall det är möjligt, att de föräldrar som har barn med 15-timmarsplacering låter sitt barn vara hemma. Vi har inget förbud mot att lämna sitt barn utan det är en önskan för att kunna bemanna våra verksamheter utifrån den situation pandemin bidragit till.

Har du frågor eller funderingar?

Ta kontakt med rektor eller skolsköterska på er förskola eller skola, eller se om din fråga redan finns besvarad av Folkhälsomyndigheten på deras hemsida.

Sidan senast uppdaterad: 2020-08-27

Bodil Lindblom
Töreboda Centralskola
E-post: Bodil Lindblom

Om du har frågor rörande kommunens verksamheter kopplat till corona och covid-19 kan du ringa vårt informationsnummer 0506-180 01 måndag-torsdag klockan 8.00-16.00 fredag klockan 8.00-15.30.

Länkar

Folkhälsomyndighetens information förskolor och skolorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skolverket information förskolor och skolorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndigheten frågor och svar om coronavirusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster