För dig som har en funktionsvariation är äldre eller anhörig

Med åldern ökar risken att bli allvarligt sjuk av coronaviruset. Därför är det extra viktigt att alla hjälps åt att skydda äldre personer från att smittas av viruset. Varje medborgare har ett eget ansvar.

Särskilda boenden samt LSS gruppbostäder

Från och med 1 oktober så är det åter igen tillåtet med besök på våra boenden. Våra boende tillhör fortfarande en riskgrupp och pandemin är fortfarande inte över vilket innebär att vi behöver genomföra så säkra besök som möjligt.

Vid besök på särskilt boende och LSS gruppbostäder kontakta respektive avdelning eller enhetschef för information om rekommendation vid besök och en aktuell information om hur situationen ser ut.

Övriga vård- och omsorgsverksamheter

Vi kommer sakta starta upp den biståndsbedömda dagverksamheten i mycket små grupper med 2-3 deltagare under vecka 22 och framåt. Om situationen med pandemin utvecklar sig år rätt håll så kommer vi efter sommarsemestern att kunna starta upp verksamheten ytterligare mot ordinarie verksamhet. Vi kan i nuläget inte sätta något datum när den öppna verksamheten startar. Vi återkommer med information efter sommaren om den verksamheten.

Ann-Sofie Eklund Karlsson
Äldreomsorgschef
E-post:
Ann-Sofie Eklund Karlsson

Ann-Christine Hermansson
Enhetschef
E-post:
Ann-Christine Hermansson

Om du har frågor rörande kommunens verksamheter kopplat till corona och covid-19 kan du ringa vårt informationsnummer 0506-180 01 måndag-torsdag klockan 8.00-16.00 fredag klockan 8.00-15.30.

Länkar

Lättade rekommendationer för dig som är äldre Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.