Töreboda kommun Till startsidan Töreboda kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Information om coronaviruset

Här kan du hitta information om coronaviruset, rekommendationer för att minska smittspridning, Töreboda kommuns förebyggande åtgärder och vad som gäller i våra verksamheter. Informationen uppdateras löpande.

Minska smittspridning

För att minska smittspridning av virus gäller följande allmänna rekommendationer:

  • Stanna hemma om du är sjuk eller har symtom som snuva, hosta eller feber (även vid lindriga symtom). Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går till jobb eller skola.
  • Tvätta händerna ofta och noga med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögon samt undvik nära kontakt med sjuka människor.
  • Hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk för att hindra smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Håll avstånd till varandra inom- och utomhus på platser där männisor samlas, som exempelvis köpcentrum, väntrum, bibliotek och liknande.
  • Avstå från att delta i större sammanhang som fester, dop, bröllop och liknande tillställningar.
  • Från 13 juni kan du som är symptomfri resa inom Sverige. För att undvika att sprida smitta är det mycket viktigt att du håller fysiskt avstånd, undviker trängsel och att du stannar hemma vid minsta symtom.
  • Undvik onödigt resande- gå, cykla eller använd andra färdmedel än kollektivtrafik i första hand. Vid nödvändiga resor med kollektivtrafik, boka plats om det är möjligt och tänk på att hålla avstånd.
  • För dig som är 70 år och äldre eller tillhör en riskgrupp är det extra viktigt att du begränsar dina nära kontakter och håller fysiskt avstånd till människor du inte bor med. Det är särskilt viktigt inomhus.

Myndigheternas information om viruset

Via nedanstående länkar hittar du uppdaterad och säkerställd information om viruset, smittspridning och hanteringen av utbrottet.

Allmänna frågor och svar om coronaviruset och covid-19.
Folkhälsomyndigheten frågor och svar om coronavirusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Krisinformation.se samlar information från myndigheterna.
Krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Smittskyddet Västra Götalands information till allmänhet och vårdgivare. Smittskyddet Västra Götalandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om coronaviruset skrivet på Lättläst
Lättläst om corona Krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om corona på teckenspråk
Teckenspråktolkad information om coronaviruset krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Var källkritisk

För att förhindra ryktesspridning och spekulationer är det viktigt att du är källkritisk och endast delar information från säkra, bekräftade källor. Informationen på länkarna ovan är sådana källor.

Västra Götalandsregionens film om källkritiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Telefonnummer att ringa vid frågor

Det är hög belastning på samhällets telefontjänster. Hjälp de som verkligen behöver komma fram att göra det. Sök i första hand svar på dina frågor via myndigheternas webbplatser, se länkar nedan.

Om du inte hittar svar på webben kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13 dit du kan ställa allmänna frågor om coronaviruset.

Om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning ring 1177. Använd numret med förnuft och aldrig för allmänna frågor om coronaviruset.

Mer information om corona på toreboda.se

Under denna sida finns fler sidor, riktade till specifika målgrupper. I mobiltelefon och surfplatta når du sidorna via mobilmenyn längst upp på sidan. Via stationär och bärbar dator når du sidorna via sidmenyn.

Sidan senast uppdaterad: 2020-10-12

Relaterad information

Kontakt

Per-Ola Arnling Hedberg
Kommunchef
Telefon: 0506-181 52
E-post: Per-Ola Arnling Hedberg

Helena Martinez
Tf Kommunikationschef
Telefon: 0506-183 53
E-post: Helena Martinez

Kommunens informationsnummer
Om du har frågor rörande kommunens verksamheter kopplat till corona och covid-19 kan du ringa vårt informationsnummer 0506-180 01 måndag-torsdag klockan 8.00-16.00 fredag klockan 8.00-15.30.