Stöd till arbetssökande

Arbetsmarknad- och Utvecklingscenter i Töreboda
Till Arbetsmarknad- och Utvecklingscenter kommer många olika människor. Av lika många olika anledningar kan man få en plats hos oss. Man kan erbjudas placering via Arbetsförmedlingen, socialkontoret eller Integrationsmyndigheten.

Arbetsmarknad- och Utvecklingscenter arbetar med utslussning på arbetsmarknaden
AMU har ett team med utredare och coacher som tillsammans med arbetssökande arbetar mot utslussning i arbetslivet. På AMU finns fler basverksamheter. De två stora inriktningarna är industri- och snickeriverksamheter med bygg och underhåll. Vi har även café, färjan Lina, Varg-spår, hobby/hantverk, språkstöd och transporter.

I AMU-huset har vi även Arbetsförmedling, Socialkontor, Syo-konsulent, Integrationsmyndigheten, DUN och DUA. Vi har också nära samarbete med kommunen, landstinget, andra myndigheter, privata aktörer och de lokala företagen.

Arbetsmarknad- och Utvecklingscenter arbetar med självkänsla och självförtroende
Kommunens värdegrund; Tillväxt, Trygghet, Tillsammans är grunden för AMUs verksamhet. Vi arbetar med tre stora målgrupper; långtidsarbetslösa, nyanlända och "för sjuk för att jobba men för frisk för att vara sjuk". På AMU arbetar vi nära, dagligen, och kan på så vis stödja i riktning mot det individuella målet. Målet som möjliggör utslussning på arbetsmarknaden.

Vår arbetsmodell är mycket anpassningsbar med flexibelt tänkande och arbetstid. Tillsammans med den arbetssökande sätts delmål upp. Målbilderna tillåts att förändras, då det ofta sker när självkänsla och självförtroende stärks.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Reception

Iryna Koliasa
Telefon: 0506-189 18

Öppettider:
Måndag-torsdag 07.00 - 16.00
Fredag 07.00 - 14.30

Kontakt

Heidi Hansen
Enhetschef Arbetsmarknad och Utvecklingscenter
Telefon: 0506-189 22
E-post: Heidi Hansen

Charlie Steijer
Teamleader AME
Telefon: 0506-189 20
E-post: Charlie Steijer

Transporter: 0506-189 21

Besöksadress:
Skövdevägen 11
545 31 Töreboda

Postadress:
Box 83
545 22 Töreboda