Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Stöd till arbetssökande

Arbetsmarknad och utbildningscenter arbetar med självkänsla och självförtroende

I huset har vi Arbetsförmedling, Socialkontor, Syokonsulent och Integrationsmyndigheten, DUNA, DUA och Ung Arena 9.0. Vi har även nära samarbete med kommunen, landstinget och andra myndigheter och privata aktörer samt ett stort samarbete med de lokala företagen.

Töreboda kommuns värdegrund; Tillväxt, Trygghet, Tillsammans är grunden för AMUc arbete. Vi arbetar tillsammans med tre stora målgrupper; långtidsarbetslösa, nyanlända och personer som är "för sjuk för att jobba men för frisk för att vara sjuk". Via två pedagogiska modeller, en egen modellsom vi kallar T3 och en väletablerad modell som heter 7tjugo, strävar Arbetsmarknad och Utbildningscenter efter en långsiktig lösning och ökad vilja hos individen att ta ansvar för de egna handlingarna.

Arbetsmarknad och utbildningscenter arbetar med utslussning på arbetsmarknaden

Vår arbetsmodell är mycket anpassningsbar med flexibel arbetstid och ett flexibelt tänkande, för att tillsammans med personen kunna röra sig mot det uppsatta målet. Målbilden tillåts att förändras, då så ofta sker i takt med att självkänslan och självförtroende stärks. Vi arbetar nära och kan på så vis stödja i riktning mot det individuella målet.

Arbetsmarknad och Utbildningscenter erbjuder bedömning och kartläggning av arbetsförmåga, arbetsträning, rehabilitering, beredskapsarbete, utbildning och praktik. Vi ger människor stöd och vägledning. När det behövs kompetenshöjande åtgärder försöker vi hjälpa till med det, då det ibland behövs något extra för att närma sig arbetsmarknaden.

AMUc har flera basverksamheter, för att vi arbetar med konkret fysisk verksamhet att utvecklas vidare ifrån. De två stora inriktningarna vi har är industri- och snickeriverksamheter med bygg och underhåll. Vi har även caféverksamhet, Färjan Lina, VARG-spår, hobby/hantverk och språkstöd.

Sidan senast uppdaterad: 2018-03-16

Relaterad information

Reception

Iryna Koliasa
Telefon: 0506-189 18

Öppettider:
Måndag-torsdag 07.00 - 16.00
Fredag 07.00 - 14.30

Kontakt

Heidi Hansen
Arbetsmarknadschef
Telefon: 0506-189 22
E-post: Heidi Hansen

Charlie Steijer
Produktionsledare
Telefon: 0506-189 20
E-post: Charlie Steijer

Transporter: 0506-189 21

Besöksadress:
Skövdevägen 11
545 31 Töreboda

Postadress:
Box 83
545 22 Töreboda

Kontakta oss

Adress

Töreboda Kommun
Drottninggatan 4
Box 83
545 22 Töreboda

Telefon

0506-180 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Gullspång kommuns