Livet i Skaraborg – upptäck Skaraborg med kommunalförbundets nya inflyttarsatsning

Grönvit logga för Livet i Skaraborg

För att få fler att upptäcka och flytta till Skaraborg har Skaraborgs kommunalförbund under 2022 arbetat med projektet ”Livet i Skaraborg”. En del av projektet har varit att skapa en ny webbplats med inflyttarservice, vilken lanserades igår den 25 januari.

Skaraborg är en attraktiv delregion på framväxt där vi vill att så många som möjligt ska kunna leva, bo och arbeta. En av regionens största tillväxtutmaningar är att arbetsgivare ska lyckas attrahera och rekrytera den nyckelkompetens som behövs för att fortsätta växa och utveckla sina verksamheter. Tillgång till nyckelkompetens är och blir en avgörande faktor för ett fortsatt livskraftigt näringsliv och offentlig sektor i Skaraborg.

På den nya webbplatsen livetiskaraborg.se kan du läsa mer om hur det är att bo, jobba och spendera din fritid i Skaraborg. Målet med webbplatsen är att fler ska välja att leva sitt liv i Skaraborg.
Webbplatsen är framtagen av Skaraborgs kommunalförbund, på uppdrag av Skaraborgs kommuner, med stöd av Västra Götalandsregionen och Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Töreboda kommun som är del av Skaraborg finns presenterad som ett av alternativen för dig som funderar på att flytta till Skaraborg. Nyfiken på hur webbplatsen ser ut? Eller har du en bekant som behöver en sista knuff i rätt riktning innan den tar steget fullt ut och blir Skaraborgare? Se här!

Livet i Skaraborg Länk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: