Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Etablering

Etableringskarta Töreboda

Varför ska du etablera dig i Töreboda?

  • Vårt läge vid Västra stambanan med goda kommunikationer till Stockholm och Göteborg och andra städer som Örebro och Skövde.
  • Attraktiv och prisvärd tomt- och industrimark för såväl företag som privatpersoner.
  • Töreboda tillhör landets åtta största arbetsmarknadsregioner med cirka 80 000 arbetstillfällen och drygt 180 000 personer.
  • Töreboda starka områden är framförallt inom tillverkningsindustrin. Tillgången till kvalificerad, engagerad och kostnadseffektiv arbetskraft inom området är god.
  • Det finns drygt 950 aktiva företag inom kommunen fördelat på många branscher.
  • Göta Kanal ger oss ett naturligt tillflöde av turister och andra besökare vilket skapar goda expansionsförutsättningar inom besöksnäringen.
  • Töreboda har en gymnasieskolor. Inom 20 minuters reseavstånd finns ett stort antal andra gymnasieskolor. Vår regionala högskola finns i Skövde 17 minuter med tåg från orten, detta tillsammans skapar god försörjning av välutbildad arbetskraft.
  • Här är det naturligt att ha korta avstånd till förskola, skola, arbete, affärer, service och en mångfald av fritidsaktiviteter.

Invest in Skaraborg
Företag som vill etablera sig i Töreboda kan också få hjälp av Invest in Skaraborg. Arbetet sker på uppdrag av Kommunförbundet Skaraborg

Skaraborg Invest
Att hitta kapitalfinansiering är en verklig utmaning för de flesta tillväxtföretag, företagare i Skaraborg har länge pekat på bristen av lokalt kapital som en stor utmaning. Syftet med Skaraborg Invest är att skapa förutsättningar för nytt företagande och nya arbetstillfällen i Skaraborg.

Sidan senast uppdaterad: 2017-12-07

Relaterad information

Kontakt
Lena Tilstam
Näringslivsstrateg & kommunutvecklare
Telefon: 0506-182 88
E-post: Lena Tilstam

Ansvarig nämnd
Kommunstyrelsen

Länkar
Skaraborg Investlänk till annan webbplats

Invest in Skaraborglänk till annan webbplats

Kontakta oss

Adress

Töreboda Kommun
Drottninggatan 4
Box 83
545 22 Töreboda

Telefon

0506-180 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Gullspång kommuns