Kommunernas klimatlöften

Vi har antagit Kommunernas klimatlöften

Töreboda kommun deltar i satsningen Kommunernas klimatlöften. Den består av 20 konkreta åtgärder där kommunen har rådighet, som är beprövade och som ger stor utsläppsminskning. Välkommen att se den direktsända lanseringen den 16 december.

Töreboda är en del i Klimat 2030 - Västra Götaland ställer om, som är en kraftsamling som drivs av Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen i Västra Götalands län, i samverkan med många andra aktörer.

Töreboda kommun har antagit Kommunernas klimatlöften

I juni bjöd Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen formellt in alla kommunstyrelser att anta löften senast den 1 december. Kommunen bestämmer själva vilka och hur många löften de vill anta och därefter genomföra under 2021.

Lansering 16 december

Den 16 december lanseras Kommunernas klimatlöften genom ett digitalt evenemang. Alla kommuner som har antagit löften uppmärksammas. Kommunstyrelsens ordförande från respektive kommun bjuds in för att se när landshövding Anders Danielsson och regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson tar emot kommunernas löften. Lanseringen direktsänds från Regionens hus i Göteborg och du kan själv följa den via länken här nedan.

Digital lansering av Kommunernas klimatlöften Länk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: