Upplev natur och möjligheter i Älgarås – en ort för framtidens hem

Översiktsbild över lediga tomter i Älgarås

Längtar du efter ett idylliskt liv på landet? Då är Älgarås den perfekta platsen för dig! Här hittar du en vänlig och livfull by med fantastisk natur, närheten till Tiveden och bekvämt pendlingsavstånd till orter som Töreboda, Hova, Mariestad, Laxå och Örebro. Ta steget in i en spännande framtid och bygg ditt drömhem i vår fina bygd!

Upptäck vår historiska pärla – Älgarås kyrka

Vår älskade Älgarås kyrka är en av bygdens mest framstående sevärdheter. Med sina anor från medeltiden bjuder den på en unik atmosfär som genomsyrar hela orten. En stilla promenad genom dess gångar tar dig med på en resa bakåt i tiden, samtidigt som du kan njuta av den vackra arkitekturen och den rogivande atmosfären. Varför inte ta en stund för eftertanke och njuta av den vackra naturen som omger kyrkan?

Historiens vingslag – monumentet för slaget vid Älgarås 1205

I centrala Älgarås reser sig ett monument till minne av det historiska slaget vid Älgarås år 1205. Det är en påminnelse om vår orts rika och fascinerande historia. Besökare kan beundra detta konstverk och låta sig inspireras av historiens vingslag.

Husdrömmar i Älgarås

I Älgarås får du möjligheten att förverkliga din dröm om ett eget hus på landet. Med våra attraktiva tomter erbjuder vi dig chansen att skapa ett personligt hem omgivet av vacker natur. Vårt läge är perfekt för pendlare och ger dig den balansen mellan lantliv och stadens bekvämligheter.

Tillväxt, trygghet och tillsammans är våra värdeord i Töreboda kommun. Vi strävar efter att skapa en levande och blomstrande bygd.

I Älgarås finns ett flera producerande företag. Förskola och skola finns på orten. Älgarås skola är en liten F-6 skola med naturen runt knuten.
Skolans vision ”En skola för alla barn – där varje elev ska känna trygghet, nyfikenhet och lusten att lära” är ett förhållningssätt som all personal arbetar efter. På skolan finns en stor skolgård med grönområde, hinderbana, bandyplan, linbana, gungor och fotbollsplan.

Slutligen, vi vill välkomna dig till Älgarås – en by med möjligheter där du kan skapa minnen för livet. Utforska våra sevärdheter, njut av vår vänliga atmosfär och upptäck omgivningen som väntar på dig här. Tillsammans kan vi bygga något fantastiskt i Älgarås!

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Angelica Mogren
Fastighetsmäklare
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Telefon: 0727-00 24 25
E-post: Angelica Mogren

Kontakt
Ledig företagsmark

Dan Harryzon
Plan- och exploateringschef
Telefon: 0506-180 88
E-post: Dan Harryzon

Johan Storm
Näringslivsstrateg
Telefon: 0506-182 77
E-post: Johan Storm

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar

Tomter Töreboda kommun Länk till annan webbplats.