Restaurang/storkök

Yrkesutbildning restaurang/storkök för vuxna

Utbildningen ger dig en grundläggande yrkesutbildning inom restaurang och storkök. Utbildningen ger dig dessutom ökad arbetslivserfarenhet och möjlighet att under handledarens ledning, på en arbetsplats, få kunskaper inom yrkesområdet.

Studieform

Minst 50% av utbildningstiden är förlagd på en arbetsplats. Praktiken kommer att ligga varvat med studier på skolan samt under längre praktikperioder på arbetsplatsen.

Behörighet

För att påbörja utbildningen ska du fyllt 20 år eller fylla 20 år det år utbildningen startar. Du är behörig att läsa den här utbildningen om du tidigare inte har kunskaper i de ämnen som utbildningen omfattar. Du behöver grundskolekompetens i svenska och matematik.

Utbildningslängd

Yrkesutbildningen är 40 veckor. Läser du lärlingsutbildning är den 52 veckor. Utbildningen omfattar totalt 1100 poäng.

Studietakt

100%

Utbildningsort

Töreboda

Ansökan

Länk till Yrkesvux, ansökan om yrkesutbildning finns på huvudsidan Yrkesvux i menyn här på sidan.

Utbildningen är CSN berättigad

Utbildningsstart

Januari/September

Ämnen/kurser som ingår i utbildningen

Ämnen/kurser som ingår i restaurang och storkök

Livsmedel och näringskunskap 1 Pdf, 111.1 kB, öppnas i nytt fönster.

100 poäng

Hygien Pdf, 107.5 kB, öppnas i nytt fönster.

100 poäng

Matlagning 1 Pdf, 108.8 kB, öppnas i nytt fönster.

100 poäng

Matlagning 2 Pdf, 110.7 kB, öppnas i nytt fönster.

200 poäng

Matlagning 3 Pdf, 111.3 kB, öppnas i nytt fönster.

200 poäng

Matlagning specialisering Pdf, 114.5 kB, öppnas i nytt fönster.

100 poäng

Specialkost Pdf, 110.3 kB, öppnas i nytt fönster.

100 poäng

Mat och dryck i kombination Pdf, 108.4 kB, öppnas i nytt fönster.

100 poäng

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel Pdf, 109.8 kB, öppnas i nytt fönster.

100 poäng

Totalt antal poäng

1100 poäng

Sidan senast uppdaterad: