Ovädret drabbade Töreboda hårt

Träd som fallit ner över en parkering

Igår kväll/natt drog ett kraftigt oväder in över Töreboda kommun. Ovädret drog in genom Töreboda industriområde och upp mot Kilen. Dessa områden har blivit hårt drabbade. Allt från träd som fallit ner till hustak som har blåst av.

Töreboda kommun arbetar för fullt och har tagit in extra personal för att skapa en lägesbild och snabbt börja prioritera vad som är mest akut behov av att åtgärdas.

Områden som prioriteras

Träd som fallit ner eller hänger över vägar med mera och utgör en fara för allmänheten tas bort från gator och cykelvägar så snart det går. Även skräp som utger en fara för till exempel cyklister prioriteras.

Av kommunens fastigheter är bland annat Nämndemannens tak skadat och Stationshuset tak där en del tegelpannor har blåst av. Många företag och privatpersoner har också drabbats hårt av ovädret.

Tågtrafiken har stopp på grund av elfel efter ovädret och kommer att påverkas under längre tid framöver. För aktuell information:
Trafikinformation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Felanmälan

För felanmälan av tekniska frågor som berör allmän plats, gator och cykelvägar, till exempel nedfallna träd och skador på kommunala fastigheter. Det även bra att ladda ner appen Synpunkter & fel Töreboda

Kontakta Medborgarkontoret i Mariestad
Telefon: 0501-75 61 00
E-post: Medborgarkontoret
Felanmälan formulär: Nytt ärende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Du startar formuläret genom att trycka på + Nytt ärende längst ner på sidan.

Övriga frågor hänvisas till Kontaktcenter i Töreboda
Telefon: 0506 -180 01
E-post: Kontaktcenter

Extra öppet hos Borreboda återvinningscentral

Under fredag öppnar Borreboda återvinningscentral upp extra fram till klockan 16.00 samt under lördag mellan klockan 8.00-13.00. Detta för att underlätta för alla som vill lämna nedfallna träd och annat material som gått sönder orsakat av ovädret.

Uppdatering av läget

Under fredag eftermiddag har Töreboda kommun bra koll på läget och säkrat upp samtliga kritiska byggnader, gator, cykelvägar och andra allmänna platser. Städning och röjning kommer att fortsätta under nästa vecka.

I dagsläget är privatpersoner och företag i Töreboda tätort mest drabbade av ovädret och vi som kommun lider med dem. Vi är tacksamma att kommuninvånare och företagare hjälps åt och bidrar till den positiva "Töreboda andan". Det gläder oss att se!

Sidan senast uppdaterad: