Töreboda kommun använder nu Säkra meddelanden

Nu kan det hända att du får meddelanden från kommunen på ett nytt sätt. Från och med den 2 maj 2022 börjar Töreboda kommun använda Säkra meddelanden. Säkra meddelanden är ett alternativ till vanlig post när vi behöver skicka information som kan vara känslig eller under sekretess. Skillnaden är att du kan läsa det direkt i din dator eller i din smarta telefon.

Det här är Säkra meddelanden

Säkra meddelanden är ett system för att skicka information som kommunerna Mariestad, Töreboda och Gullspång gemensamt har skaffat. Vi använder det för att vi vill vara säkra på att det bara är du som mottagare som kan läsa ditt meddelande. Som kommun ska vi hantera din information på ett säkert sätt. Det finns flera lagar som bestämmer hur vi ska hantera information, bland annat dataskyddsförordningen (GDPR) som är till för att skydda din integritet.

Så här fungerar Säkra meddelanden

Du får ett e-postmeddelande från Töreboda kommun. Där står det att du fått ett Säkert meddelande.

För att läsa meddelandet går du till kommunens hemsida och går in på sidan:

Säkra meddelanden - Töreboda kommun

Här hittar du en länk där du kan logga in till Säkra meddelanden. Du använder BankID eller mobilt BankID för att logga in. När du loggar in med ditt BankID eller mobila BankID kommer det stå att du legitimerar dig mot Töreboda kommun. Orsaken till det är att MTG-kommunernas IT-avdelning finns i Töreboda.

Väl inne i Säkra meddelanden kan du läsa meddelandet och även svara om du vill.

Därför använder vi Säkra meddelanden

Det finns en del information som vi inte får skicka med vanlig e-post. Det anses helt enkelt inte tillräckligt säkert. Det kan till exempel vara meddelanden som innehåller personuppgifter. Tidigare har vi enbart skickat brev eller fax för den här typen av meddelanden. I och med Säkra meddelanden har vi ytterligare ett sätt och det har fördelen att det bara kan läsas av dig.

Sidan senast uppdaterad: