Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Genvägar

Eldningsförbud i Töreboda kommun upphör den 25 augusti

Beslut om eldningsförbud i Töreboda kommun från 2017-07-25 upphävs från och med 2017-08-25. Med anledning av ändrade väderleksförhållanden och lägre brandriskvärden kan beslut om eldningsförbud hävas. Var uppmärksam om du tänder en eld, nedan finns mer information om eldning och ansvar i samband med eldning utomhus.

När eldningsförbud råder är grillning endast tillåtet i för ändamålet framtagna grillar eller vid särskilt iordningställda grillplatser som är utformade så att det inte finns risk för brandspridning. Engångsgrillar får inte användas.

Bedömningen av eldningsförbud görs utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med räddningstjänsten.

Det är viktigt att veta att den som tänder en eld ansvarar för den och vad den kan leda till. Mer information om eldning utomhus finns hos Räddningstjänsten Östra Skaraborg Eldning utomhuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Observerar du en brand i skog och mark ring omedelbart 112 och försök beskriva så exakt som möjligt brandens lokalisering. Kan du påbörja släckning utan risk för din egen säkerhet så gör det. Ju fortare släckning påbörjas ju mindre är risken för en stor skogsbrand.

Kontakt

Vid frågor och mer information
Räddningstjänsten Östra Skaraborg
Telefon: 0500-42 40 00
Hemsida: Räddningstjänsten Östra Skaraborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan senast uppdaterad: 2017-08-24

Kontakta oss

Adress

Töreboda Kommun
Drottninggatan 4
Box 83
545 22 Töreboda

Telefon

0506-180 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Gullspång kommuns