Töreboda kommun Till startsidan Töreboda kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Telia växlar till ”Framtidens nät”

I en information till kommuner beskriver Telia sin successiva avveckling av sina kopparbaserade tjänster för att övergå till tjänster baserade på främst fiber- och mobilnät. 

Tjänster som påverkas av övergången är telefoni, bredband, TV samt olika grossist- och företagstjänster. I vissa fall kan även kommunala trygghetslarm beröras. Fiber- och mobilnät möter kundernas behov av att kunna använda allt mer data och har redan blivit de vanligaste infrastrukturerna för uppkoppling.

Näten byggs dessutom för att kunna leverera den driftsäkerhet som är en förutsättning för till exempel digitala välfärdstjänster. För att leva upp till kundernas krav menar Telia att det därför behövs en successiv övergång till mer framtidssäker teknik, främst via fiber eller mobilnäten. Hösten 2018 berör denna förändring även telestationer i Töreboda kommun.

Eftersom tjänster över fiber- och mobilnät erbjuds av en mängd olika aktörer är det den samlade marknaden som kommer att erbjuda alternativen till kopparnätet. Som ägare av kopparnätet har Telia Company dock ett särskilt ansvar att säkerställa att alla som berörs av övergången får information och vägledning. I de fall en kund inte erbjuds en ny lösning av sin nuvarande operatör kommer Telia säkerställa att kunden får möjlighet till information om de alternativ som finns tillgängliga på marknaden. Detta sker via en operatörsneutral kundtjänst dit kunder kan vända sig för att få hjälp att hitta de alternativ som passar deras behov bäst. Den operatörsneutrala kundtjänstens hemsida heter:
www.telekomguiden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

De första förändringarna i Töreboda kommun planeras ske den 1 oktober 2018 och gäller cirka 200 kunder kopplade till telestationerna Beateberg, Borrud, Bredebolsby, Ekeskog, Lagerforsbruk, Remmestorp och Säckestad. Telias information uppdateras efter hand även på deras hemsida: https://www.telia.se/privat/om/framtidensnatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-23